Boek
Nederlands

Tante Troela

David Walliams (auteur), Tony Ross (illustrator), Roger Vanbrabant (vertaler)
Als Stella (12) haar beide ouders verliest bij een auto-ongeluk, erft zij het familiebezit Saxby Hall. Maar haar vreselijke tante Alberta aast op het landgoed en gebruikt alle mogelijke gemene middelen om het te krijgen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Familie
Titel
Tante Troela
Auteur
David Walliams
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Roger Vanbrabant
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Awful auntie
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
347 p. : ill.
ISBN
9789044824070 (hardback)

Besprekingen

Stella Saxby is 12 jaar en wees. Haar ouders zijn op geheimzinnige wijze door een auto-ongeluk om het leven gekomen, waarbij Stella in coma raakte. Het is zelfs mogelijk dat haar angstaanjagend lelijke tante Alberta (‘Tante Troela’), een zus van Stella’s vader Chester, hierin een rol heeft gespeeld. Ze wil overal het beste in zijn en woont bij Stella in, sluit haar op en chanteert en terroriseert haar. Ze rookt pijp, heeft haar levensgrote uil Wagner op haar arm en probeert opnieuw Stella van kant te maken en zich met assistent Wagner op zeer gewelddadige wijze Stella’s erfenis, het kapitale landgoed Saxby, toe te eigenen. Scotland Yard wordt ingeschakeld en uit volledig onverwachte hoek duikt er voor Stella hulp op, met grote gevolgen. Het verhaal speelt zich af in het Engeland van de twintiger jaren. De tientallen onbedwingbaar humoristische, zwierige, zwarte inkttekeningen van de meervoudig Zilveren Penseelwinnaar Tony Ross zijn een wezenlijk onderdeel van het verhaal. Het bevat le…Lees verder

Over David Walliams

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Ana maria wiggins

David Edward Walliams OBE, pseudoniem van David Edward Williams, (Banstead, 20 augustus 1971) is een Engels acteur en kinderboekenschrijver, meest bekend voor zijn rollen in de televisieserie Little Britain.

Biografie

Hij groeide op in Banstead, in het graafschap Surrey, als kind van Peter en Kathleen Williams en heeft een oudere zus. Hij zat op de Reigate Grammar School en was lid van het Nationale Jeugdtheater van Engeland. Williams is zijn echte naam, die hij vanwege acteursverdragen liet veranderen in ‘Walliams’.

Walliams had sinds eind 2009 een relatie met het Nederlands/Britse model Lara Stone. Op 20 januari 2010 werd bekend dat zij verloofd waren. Op 16 mei 2010 zijn ze getrouwd in Londen. Hun eerste kind, een zoon, werd geboren op 5 mei 2013. In februari 2015 ging het koppel uiteen.

Zijn beste vriend is komiek Alan Carr.

TelevisiewerkLees verder op Wikipedia