De poppendokter : roman

+1
De poppendokter : roman
×
De poppendokter : roman De poppendokter : roman

De poppendokter : roman

Genre:
Titel
De poppendokter : roman
Auteur
Diane Broeckhoven
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2014
128 p.
ISBN
9789460012808 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Poppendokter Hendrik Roest staat op het punt zijn winkel in Amsterdam te sluiten. Op deze laatste werkdag komt er een vrouw zijn winkel binnen, die hij van vroeger blijkt te kennen: zijn buurmeisje Esther. Hij schrikt zich een hoedje, omdat hij haar al tientallen jaren niet heeft gezien. Op een dag in 1942 is ze ineens verdwenen. Hendrik zoekt en vraagt naar haar, maar krijgt geen antwoorden. Hij besluit de pop waar ze mee speelden, Trui, te bewaren. Hij raakt erg aan de pop gehecht. Wanneer hij als goudsmid aan de slag gaat, blijkt hij bij toeval talent te hebben voor het herstellen van poppen. Hij besluit er zijn beroep van te maken. Hendrik denkt voortdurend aan Esther. Ze komen elkaar zelfs eens tegen en willen contact houden, maar dat lukt niet. In deze compacte roman beschrijft de auteur de liefde als een vuurtje dat maar blijft smeulen. Als een ragfijn draad spint ze verbindingen tussen Hendrik en Esther. De pop is als een metafoor voor een niet-afgesloten hoofdstuk uit het lev…Lees verder

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia