De souffleur

Andere formaten:

Besprekingen

Susanne, nu 66 jaar, komt op de voorpagina van de Gemeentebode omdat ze de hoogste zonnebloem heeft gekweekt. Ze krijgt veel reacties en een daarvan is een anonieme brief met een telefoonnummer. Op haar 16e verjaardag vertelde haar vader dat ze een ouder zusje heeft gehad, dat toen ze anderhalf jaar was in het zwembadje in de tuin is verdronken. Haar moeder was aan het telefoneren, ze voelde zich schuldig en was regelmatig depressief. Haar vader was de drijvende kracht achter toneelgroep DOP en vroeg Susanne of ze hem als regieassistente wilde helpen bij de repetities. Hier ontmoette ze Onno, de 39-jarige souffleur, altijd in stofjas en pen achter zijn oor. Zij werd stapelverliefd op hem. De heftige, maar onbeantwoorde, gevoelens die zij als 16-jarige voor hem had, blijven haar hele leven bij haar. De brief blijkt van hem te zijn. Hij is nu 89 jaar, een hulpeloze oude man. Na een bezoek aan hem schrijft ze een brief waarin ze definitief afscheid van hem neemt. Haar gevoelens voor Onno…Lees verder

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

Lees verder op Wikipedia