Gemis : roman

+1
Gemis : roman
×
Gemis : roman Gemis : roman
Genre:
De moeder van een zesjarige jongen verdwijnt na een echtelijke ruzie. Hij blijft achter met zijn vader die eist dat hij haar naam nooit meer zal uitspreken.
Titel
Gemis : roman
Auteur
Diane Broeckhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2023
160 p.
ISBN
9789464341867 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een roman over de broze binnenwereld van een in de steek gelaten kind dat levenslang een groot gemis met zich meedraagt. Op een winternacht in 1983 hoort de zesjarige Justus een ruzie tussen zijn ouders. Een dag later is zijn moeder verdwenen. Zijn vader verbiedt hem haar naam ooit nog uit te spreken en Justus groeit op met een diep gevoel van gemis en eenzaamheid. In zijn puberteit herinnert hij zich de mysterieuze naam 'Ensor' die hij als kind heeft opgevangen. De zoektocht naar zijn moeder kan beginnen. In zachtaardige, beeldende stijl geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. Diane Broeckhoven (Antwerpen, 1946) is een bekende Belgische (jeugd)auteur. Ze schreef vele boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia