Het verkeerde keelgat

Het verkeerde keelgat

Titel
Het verkeerde keelgat
Auteur
Diane Broeckhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 1998
137 p.
ISBN
90-5240-461-5

Andere formaten:

Besprekingen

Lucie Wijnakker heeft cystes in haar keel. Deze zullen operatief verwijderd moeten worden, maar dat gaat gepaard met een groot risico: het verlies van haar stem. Voor Lucie is dat een schrikbeeld, juist ook omdat zij haar brood verdient met het houden van voordrachten. Na de operatie gaat ze, sprakeloos en alleen, op vakantie naar een Spaans eiland. Ze leert daar Jésus kennen, een man met een letterlijk nietszeggende autistische dochter; hij is het gewend om met zwijgende vrouwen om te gaan. Het verhaal van de hedendaagse Lucie wordt afgewisseld met veel cursief gedrukte flashbacks. Lucie heeft in haar jeugd ook vaak ervaren dat haar het zwijgen werd opgelegd. Het draait om communicatie en de vraag wat er overblijft als spraak wegvalt. De stijl is prachtig met hier en daar fijnzinnige humor en beeldende zinnen (‘een bescheiden applaus, gedempt door reuma, artrose en vastgehouden vocht’). Het slot is verrassend. Een makkelijk te lezen, mooie maar niet alledaagse roman. Dit romandebuut …Lees verder

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

Lees verder op Wikipedia