Boek
Nederlands

Mise en bouteille

Besprekingen

De zesendertigjarige Sylvain woont nog steeds bij zijn moeder; hij laat zijn leven voor een groot gedeelte door haar bepalen. Toch rijst er van de kant van de zoon langzaam een verzet tegen deze “moederliefde”: het woord “moederskindje” maakt hem furieus. Als de moeder, door een val met als gevolg een heupfractuur, zijn plannen om naar Roemenië te gaan, doorbreekt, is dat voor de vrijgezel Sylvain het sein om voor een eigen leven te kiezen. Hij slaagt erin zijn dromen te vervullen zonder zijn moeder in de steek te laten. De schrijfster weet relatievorming en gevoelens binnen het gezin knap neer te zetten. Ze doet dit met de nodige humor en door onverwachte wendingen te geven aan het verhaal. Het thema van de roman, gebondenheid en zelfstandigheid van kinderen ten opzichte van hun ouders, komt daarbij herhaaldelijk naar voren. Het maakt het geheel, hoewel boeiend, toch ook vrij voorspelbaar. Normale druk.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

Lees verder op Wikipedia