Boek
Nederlands

Reiskoorts : verhaal voor onderweg

+1
Reiskoorts : verhaal voor onderweg
×
Reiskoorts : verhaal voor onderweg Reiskoorts : verhaal voor onderweg

Reiskoorts : verhaal voor onderweg

Genre:

Besprekingen

De 60–jarige Vlaamse schrijfster publiceerde een 20-tal jeugdboeken en 2 romans voor volwassenen, waaronder het veelgeprezen 'De buitenkant van Meneer Jules', genomineerd voor de AKO literatuurprijs en vooral in Duitsland een verkoopsucces. Ook de hoofdfiguur in deze roman is een markante oudere vrouw met karakter. Alice wil op reis, naar de plekken van haar mooiste herinneringen, maar haar versleten lichaam laat het afweten en de dood van haar man heeft haar emotioneel diep verwond. Haar uitstapjes liggen steeds dichter bij huis, haar flat is haar cel geworden. Door een netwerk van reële en imaginaire excursies heen duikt de voorgeschiedenis van Alice op. Met inzicht en mededogen tekent de auteur een intrigerende vrouw die het traject volgt dat alle vlees beschoren is. Toch wordt het verhaal nergens larmoyant, daar zorgt de ingehouden heldere stijl voor. Mede hierdoor is deze gevoelvolle psychologische roman geschikt voor een breed publiek. Normale druk.

Over Diane Broeckhoven

Diane Broeckhoven (Antwerpen, 4 maart 1946) is een Vlaamse schrijfster.

Biografie

Diane Broeckhoven werd geboren in Antwerpen, maar woonde vanaf 1970 30 jaar in Nederland. In 2000 keerde ze terug naar haar geboortestad. Naast het schrijven van boeken, werkt zij ook als freelancejournaliste. Zij heeft drie volwassen kinderen.

Diane Broeckhoven publiceerde reeds meer dan 20 jeugdboeken. Zij schrijft op een indringende manier over taboedoorbrekende onderwerpen, bijvoorbeeld over de dood van een kind in Een dood vogeltje, over aids in Kristalnacht, over de kloof tussen arm en rijk in Een god met warme handen.

In 1998 schreef ze haar eerste roman voor volwassenen. Van de Duitse vertaling van De buitenkant van Meneer Jules (Ein Tag mit Herrn Jules) zijn zo'n 250.000 exemplaren verkocht. Reiskoorts is het vervolg op dit boek.

BibliografieLees verder op Wikipedia