Boek
Nederlands

Juf gaat trouwen

Elisabeth Mollema (auteur), Gertie Jaquet (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Daan mag naar de bruiloft van zijn juf. Maar hij is de uitnodiging kwijt. Kunnen zijn vriend Boris en de dakloze meneer Kees helpen? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Schoolleven, Huwelijk
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Juf gaat trouwen
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Gertie Jaquet
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2017
58 p. : ill.
ISBN
9789048732807 (hardback)

Besprekingen

Daan is een lichtgetint jongetje dat heus zijn best doet, maar soms is hij dromerig en gaan de dingen fout. Als juf binnenkort gaat trouwen met brandweerman Berend, krijgt Daan een belangrijke envelop mee naar huis, maar die raakt hij kwijt. Problemen zijn er om opgelost te worden en dat lukt met enige stress dan ook prima. Wat Daan er allemaal bij voelt en denkt en meemaakt wordt op realistisch en duidelijk beschreven. Op positieve manier wordt hulp van een klasgenoot en van zijn dakloze vriend meneer Kees ingezet. Het wordt een mooie bruiloft en Kees krijgt ook nog onderdak. Spannend en stoer verhaal dat invoelbaar maakt dat iedereen zichzelf mag zijn en op eigen manier een bijdrage kan leveren aan het dagelijks leven. Stevig uitgevoerd leesboekje met realistische gekleurde illustraties en een ruime bladspiegel in fladderzetsel. Voorin helpt een 'Wie is wie' de lezer op gang en achterin staan wat leuke suggesties voor een boekenbeurt en worden de gerenommeerde makers voorgesteld. Or…Lees verder

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers.

Bibliografie

  • Mo en Tijger gaan op reis (Moon 2019)
  • Bary Buh Luk Bak (Zwijsen 2018)
  • Mo en Tijger lossen het op (Moon 2018)
  • Siggi en de Vikingen, De steen van Eileen (Moon 2017)
  • Siggi en de Vikingen, De vloek van Freya (Moon 2017)
  • De erfenis (Querido 2015) …Lees verder op Wikipedia

Suggesties