Boek
Nederlands
Een prinses wordt na haar geboorte door een kwade fee vervloekt. Zij zal sterven als zij zestien wordt door zich te prikken aan een spinnewiel. Prentenboek naar het sprookje Doornroosje, met paginagrote gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Titel
Doornroosje
Auteur
Élodie Fondacci Éric Puybaret
Vertaler
Lies Lavrijsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La belle au bois dormant
Uitgever
[Sint-Niklaas]: Abimo, 2015
[34] p. : ill.
ISBN
9789462344341 (hardback)

Besprekingen

Bewerking van het sprookje Doornroosje (ook bekend als ‘De schone slaapster’) van Grimm. Een prinses wordt na haar geboorte vervloekt door een kwade fee en zal sterven als zij zestien wordt door zich te prikken aan een spinnewiel. Het verhaal blijft qua opbouw redelijk dicht bij het origineel, slechts op details hebben aanpassingen plaatsgevonden. Zoals het aantal uitgenodigde feeën, de wijze waarop het geboortefeest plaatsvindt, en de bevrijding door de prins. De tekst laat zich, door een prettig ritme en soms klinkerrijm, goed voorlezen. De enigszins oosters aandoende paginagrote illustraties geven de personages mooi gestileerd weer, met een duidelijke, expliciete gezichtsuitdrukking. In de illustraties is ook steeds een bepaalde spanning aanwezig, door de personages vanuit een bijzonder perspectief weer te geven of in een uitgerekte, maar herkenbare vorm. Het kleurgebruik in de illustraties past goed bij de sfeer van het verhaal. Een van de betere bewerkingen van het sprookje, met …Lees verder

Doornroosje

Het gekende verhaal van Doornroosje werd in dit prachtige prentenboek tot een pareltje van illustratiekunst. De illustraties zijn een streling voor het oog. Ze vullen een hele of dubbele pagina. Ze stralen betovering uit en laten je mee zweven over de pagina's. De kleurenpracht van de figuren, elk met hun eigen fijne gelaatstrekken en uitgelezen, gedetailleerde kleding dompelt je onder in een magische wereld. Het verhaal werd kundig en beeldrijk naverteld; de tekst leidt voorlezer en toehoorder rustig en ingetogen van de ene droomprent naar de andere.