Boek
Nederlands

In zijn eerste en enige autobiografie vertelt poplegende Elton John het verhaal van zijn buitengewone leven: hoe het verlegen jongetje Reginald Dwight transformeerde tot de 23-jarige ster die het publiek tijdens zijn eerste Amerikaanse tournee verbijsterde met zijn felgele tuinbroek en een handstand.
Openhartig schrijft hij over de eerste afwijzing van zijn werk tot het bestormen van de hi

Titel
Ik
Auteur
Elton John 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Me
Uitgever
Amsterdam: Lebowski Publishers, 2019
414 p., [24] p. platen
ISBN
9789048838714 (paperback)

Besprekingen

Autobiografie van poplegende (componist, zanger, pianist) Sir Elton John (geboren Reginald Dwight in 1947 in het Verenigd Koninkrijk). Hij brak begin jaren '70 door en verkocht in de loop der jaren 300 miljoen platen. Over het verlegen jongetje, dat opgroeide in een bekrompen milieu (met zijn ouders had hij tot hun dood ruzie) en uitgroeide tot de extravagante artiest, die tenslotte getrouwd met man en kinderen gelukkig werd. Openhartig, humoristisch en zonder zichzelf te sparen beschrijft John zijn turbulente leven. Over zijn excessieve drugsgebruik, zijn vriendschappen met John Lennon, Freddie Mercury en Bernie Taupin (schrijver van al zijn teksten). Over zijn homoseksualiteit en zijn liefdadigheidswerk voor slachtoffer van AIDS en drugs. Deze autobiografie verscheen wereldwijd op hetzelfde moment en is lovend besproken in vrijwel alle kranten en praatprogramma op tv. Telkens was de teneur hetzelfde: moedig, eerlijk, openhartig en humoristisch. Een van de beste egodocumenten in de p…Lees verder

Over Elton John

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Sir Elton Hercules John, geboren als Reginald Kenneth Dwight (Pinner, 25 maart 1947), is een Brits popzanger, componist en pianist.

Hij verkocht meer dan 300 miljoen opnamen en is daarmee een van de bestverkochte artiesten aller tijden. Van de heruitgave uit 1997 van de single Candle in the Wind (origineel uit 1973), gemaakt naar aanleiding van het overlijden van de Britse prinses Diana, werden meer dan 33 miljoen exemplaren verkocht. Van zijn singles belandden er 56 in de Amerikaanse top veertig, zestien in de top tien, vier op de tweede plaats en negen op de eerste. Hij won zes Grammy Awards, twee Academy Awards, een Golden Globe en een Tony Award.

Sinds eind jaren 80 levert hij een grote bijdrage aan de strijd tegen aids. Daarbij is hij een groot voorvechter van de lgbt-beweging. In 1998 werd Elton John benoemd tot Knight Bachelor. Het tijdschrift Billboard plaatste hem in 2008 op de derde plaats in de Billboard Hot 100 50th Anniversa…Lees verder op Wikipedia