Boek
Nederlands

De geheime club van zeven

Enid Blyton (auteur), Tony Ross (illustrator), Jolien Savalle (vertaler)
+1
De geheime club van zeven
×
De geheime club van zeven De geheime club van zeven
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De geheime club van zeven gaat op onderzoek uit als ze zien dat er iets kostbaars gestolen wordt uit een villa. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De geheime club van zeven
Auteur
Enid Blyton
Illustrator
Tony Ross
Vertaler
Jolien Savalle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret seven
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2023 | Andere uitgaven
100 p. : ill.
ISBN
9789002277955 (hardback)

Besprekingen

Een spannend verhaal over een spookachtig huis in de sneeuw en het ontrafelen van een mysterie, het eerste deel van de serie ‘De club van zeven’*. De kinderen van de geheime club van zeven komen in actie! Een van de kinderen hoort op een avond angstaanjagend gegil bij een leegstaand huis vandaan komen. De kinderen van de club gaan vermomd als sneeuwpoppen op onderzoek uit. Wat is er aan de hand in dat spookachtige huis? Heeft de slechthorende, griezelige huismeester er soms iets mee te maken? Avontuurlijk en lichtvoetig geschreven. Met enkele expressieve zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar. Enid Blyton (East Dulwich, 1897 - Hampstead, 1968) was (scenario)schrijver, onderwijzer en dichter. Haar werk werd in meer dan veertig landen uitgegeven. ‘De geheime club van zeven’ werd oorspronkelijk uitgegeven in 1949.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onderw…Lees verder op Wikipedia