Boek
Nederlands

De Vijf in de knel

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (vertaler)
+1
De Vijf in de knel
×
De Vijf in de knel De Vijf in de knel
In de reeks:
De Vijf; 8
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vier kinderen en hun hond maken een fietstocht. Door een toevallige ontmoeting raken ze in de problemen. Vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
Detectives (jeugd)
Titel
De Vijf in de knel
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Senna Beaufort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five get into trouble
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
194 p. : ill.
ISBN
9789002274299 (hardback)

Besprekingen

Het is paasvakantie en Julian, Dick en Anne logeren bij hun nichtje Georgina (George) in Kirrin Cottage. Oom Quentin heeft per ongeluk afgesproken dat hij en tante Fanny naar een conferentie gaan. Daarom krijgen de kinderen en hond Timmy toestemming om een fietstocht te maken door het platteland. Ze zullen kamperen in de twee kleine tenten die ze voor kerst gekregen hebben. Onderweg raken de kinderen bevriend met Richard Kent, een zoon van rijke ouders. Ze komen in de problemen als boeven Dick aanzien voor Richard en de kinderen opsluiten in een oud verlaten huis. Een traditioneel speurdersverhaal met onwaarschijnlijke elementen, het achtste deel in de detectiveserie over De Vijf, dat voor het eerst in 1959 in het Nederlands verscheen. Deze heruitgave is opnieuw, op eigentijdse wijze vertaald, met toegankelijk taalgebruik en populaire woorden, maar wel met vrij lange zinnen. Moderne communicatiemiddelen worden niet gebruikt. De gewijzigde heruitgave heeft ook een nieuwe omslagillustra…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de vol…Lees verder op Wikipedia