Boek
Nederlands

De Vijf in een kampeerwagen

Enid Blyton (auteur), Senna Beaufort (vertaler)
+1
De Vijf in een kampeerwagen
×
De Vijf in een kampeerwagen De Vijf in een kampeerwagen
In de reeks:
De Vijf; 5
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twee jongens, twee meisjes en een hond trekken in een kampeerwagen een circus achterna. Dan ontdekken ze dat twee circusmensen lang gezochte dieven blijken te zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf in een kampeerwagen
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Senna Beaufort
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go off in a caravan
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
220 p.
ISBN
9789002272561 (hardback)

Besprekingen

Lekker lui met de vijf: stationromannetjes voor de jeugdJulian, Dick, Annie, George en de hond Timmy vormen samen De Vijf. Elke schoolvakantie belanden ze in een spannend avontuur. Ze speuren op Kirrin eiland, trekken er met paard en kampeerwagen op uit of logeren in een oud kasteel bovenop een smokkelaarrots waarin tal van geheime gangen zijn... Dit hebben ze te danken aan hun geestelijke moeder Enid Blyton. Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog verzon de schrijfster het vrolijke groepje en hun zorgeloze, onberispelijke en spannende leventje. Een veilig en zeker bestaan, daar zorgde Blyton al vanaf het eerste boekje voor.

In De vijf en het gestrande goudschip, maakt de lezer kennis met Julian, Dick en Annie die bij hun nichtje George (George heeft een hekel aan haar naam Georgina en zou veel liever een jongen zijn) logeren omdat hun ouders een reis maken. De ouders van George zitten er niet zo warmpjes in als de ouders van het drietal. Daar past Blyton s…Lees verder
In de zomervakantie mogen Julian, Dick en Anne samen met hun nichtje Georgina (George) en hond Timmy zonder hun ouders op vakantie. Met twee kampeerwagens, getrokken door paarden, vertrekken ze naar de heuvels waar ze een kampeerplek bij een meertje vinden. Daar ontdekken ze het rondreizende circus, dat ze ook al bij hun huis hadden gezien. Ze sluiten vriendschap met Nobby en Pongo, zijn chimpansee. Maar al gauw ontdekken ze dat twee circusartiesten niet zo blij zijn dat de kinderen daar kamperen. Wat doen die twee toch voor geheimzinnige dingen in de buurt van hun kampeerwagens? Deel uit een detectiveserie over 'De Vijf' met vier kinderen en een hond in de hoofdrol, dat voor het eerst in 1957 in het Nederlands verscheen. Deze heruitgave is opnieuw vertaald, met eigentijdse taal en populaire woorden (cool, magisch), maar zonder gebruik van de moderne communicatiemiddelen. De zinnen zijn vrij lang. Traditioneel, vlot lezend speurdersverhaal met onwaarschijnlijke elementen, een spannend…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onderw…Lees verder op Wikipedia