De Vijf en het geheim van de oude toren

Enid Blyton (auteur), Jolien Savalle (vertaler)
+1
De Vijf en het geheim van de oude toren
×
De Vijf en het geheim van de oude toren De Vijf en het geheim van de oude toren

De Vijf en het geheim van de oude toren

In de reeks:
De Vijf; 12
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Vier kinderen en een hond gaan op onderzoek uit als zij ontdekken dat er 's nachts licht brandt in een oude toren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De Vijf en het geheim van de oude toren
Auteur
Enid Blyton
Vertaler
Jolien Savalle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go down to the sea
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2023
193 p.
ISBN
9789002277542 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Vijf denken zich te kunnen ontspannen tijdens een vakantie op een boerderij in Cornwall. Maar een fel 'licht' dat vanuit een oude toren op stormachtige nachten schijnt, valt natuurlijk niet te negeren. Zo raken de Vijf betrokken bij een smokkelaffaire in verdovende middelen, en dat betekent 'gevaar'! Avontuur via een eenvoudig te volgen serieformule waarbij de lezer wel de nodige spanning zal ondergaan. Traditioneel/rolbevestigend clichématig verhaal. Herdruk van de gemoderniseerde editie: meer eigentijds taalgebruik, hier en daar ingekorte beschrijvingen zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen, modernere zwartwitillustraties en stevige kaft met een waterverftekening. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onderw…Lees verder op Wikipedia