Luisterboek
Nederlands

De vijf en het geheim van de oude toren

Enid Blyton (auteur), Adeline Van Lier (verteller)
+1
De vijf en het geheim van de oude toren
×
De vijf en het geheim van de oude toren De vijf en het geheim van de oude toren

De vijf en het geheim van de oude toren

In de reeks:
De Vijf; 12
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vier kinderen en een hond gaan op onderzoek uit als zij ontdekken dat er 's nachts licht brandt in een oude toren
Titel
De vijf en het geheim van de oude toren
Auteur
Enid Blyton
Verteller
Adeline Van Lier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five go down to the sea
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
3 cd's
Speelduur
3 uur en 38 min.
ISBN
9789047600831

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek,* voorgelezen door presentator Adeline van Lier. 'De Vijf' zijn twee broers, hun zusje, een nichtje en haar hond. Ze denken zich te kunnen ontspannen tijdens een vakantie op een boerderij in Cornwall, maar een fel 'licht' dat vanuit een oude toren op stormachtige nachten schijnt, valt natuurlijk niet te negeren. Zo raken de Vijf betrokken bij een smokkelaffaire in verdovende middelen, en dat betekent 'gevaar'! Een rolbevestigend, clichématig maar ook spannend verhaal. Het betreft de gemoderniseerde versie van dit traditionele speurdersverhaal: het taalgebruik is eigentijdser, hier en daar zijn beschrijvingen ingekort zonder het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de volgde ze de opleiding voor onderw…Lees verder op Wikipedia