Luisterboek
Nederlands

De vijf en het geheimzinnige spoor

Enid Blyton (auteur), Adeline Van Lier (verteller)
+1
De vijf en het geheimzinnige spoor
×
De vijf en het geheimzinnige spoor De vijf en het geheimzinnige spoor

De vijf en het geheimzinnige spoor

In de reeks:
De Vijf; 15
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee jongens, twee meisjes en een hond steken hun speurneus in het doen en laten van enkele mensen die zich geheimzinnig gedragen
Titel
De vijf en het geheimzinnige spoor
Auteur
Enid Blyton
Verteller
Adeline Van Lier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Five on a secret trail
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2007
3 cd's
Speelduur
3 uur en 18 min.
ISBN
9789047600848

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek,* voorgelezen door presentator Adeline van Lier. Om plagerijen over de hond Timmy die een kartonnen kap moet dragen te ontlopen gaat George logeren op de hei. Later voegen Annie, Julian en Dick zich bij haar. Ze ontmoeten een jongen, die zich bezig houdt met opgravingen, en enkele mannen, die op zoek zijn naar een schat. De kinderen luisteren een gesprek af, ontdekken een geheime gang en vinden de tas, waarin enkele geheime gestolen papieren zijn verstopt. Eenvoudig verteld verhaal, dat zich afspeelt in en rond het huis van George, op de heide met een vervallen huis, bomen, struiken en een vijver en in oude mijngangen. De beschreven gebeurtenissen roepen wel een zekere spanning op, maar die wordt vaak weer teniet gedaan door uitweidingen over alledaagse dingen. Het betreft de gemoderniseerde versie van dit traditionele speurdersverhaal: het taalgebruik is eigentijdser, hier en daar zijn beschrijvingen ingekort zonder het oorspronkelijke ver…Lees verder

Over Enid Blyton

Enid Blyton (Londen, 11 augustus 1897 - aldaar, 28 november 1968) was een Brits schrijfster van kinderboeken. Zij is vooral bekend geworden met de boekenreeksen De Vijf (The Famous Five) en Noddy. Hoewel de schrijfster al vele jaren overleden is, blijven haar werken bij jonge mensen in trek.

Biografie

Blyton werd geboren in East Dulwich, Zuid-Londen, als dochter van Thomas Carey Blyton en Theresa Mary Harrison. Ze had twee jongere broers. Ze kon vooral met haar vader opschieten. Van 1907 tot 1915 ging ze naar de St. Christophers School voor meisjes in Beckenham in Zuidoost-Londen.

In 1910 scheidden haar ouders. In die tijd begon ze te schrijven, mogelijk om zich terug te trekken in een fantasiewereld. Samen met haar vriendinnen Mirabel Davis en Mary Attenborough richtte ze een tijdschrift op met de naam DAB, de beginletters van hun achternamen.

Vanaf haar 19de vol…Lees verder op Wikipedia