Boek Nederlands

Rustig aan met Rupsje Nooitgenoeg

Eric Carle (illustrator)

Rustig aan met Rupsje Nooitgenoeg

Eric Carle (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Genre:

Alle exemplaren uitgeleend

Dit bijzondere boekje laat kinderen kennismaken met mindfulness en leert ze hoe ze het elke dag kunnen toepassen. Dit ideale cadeautje is geschikt voor jong én oud! Hoe voel je je? Als je gedachten alle kanten op springen... sta dan stil, haal diep adem... en blaas de spinnenwebben in je hoofd weg. Mindfulness Springen je gedachten alle kanten op? Rupsje Nooitgenoeg kan je helpen om tot rust te ko
Titel
Rustig aan met Rupsje Nooitgenoeg
Illustrator
Eric Carle
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Calm with the very hungry caterpillar
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789025766696 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Jeugdbib

zondag: 10:00 - 12:30
maandag: Gesloten
dinsdag: 13:00 - 19:30
woensdag: 12:00 - 17:00
donderdag: 13:00 - 19:30
vrijdag: 13:00 - 17:00
zaterdag: 10:00 - 16:00

Adres

Moensstraat 19
2800 Mechelen
(Toon op kaart)

Contactgegevens

015 40 44 70
Beschikbaarheid Uitgave Plaats in de bib
Beschikbaarheid
Uitgeleend tot 02/06/2019
Uitgave
Gottmer, 2017
Plaats in de bib
Boeken non-fictie
GEEL-410

Besprekingen

Rustig aan met Rupsje Nooitgenoeg

Volgens de cover zou dit boek kinderen helpen om kennis te maken met mindfulness. Rupsje Nooitgenoeg zou je kleine spruit helpen om tot rust te komen.De eerste bladzijden van dit boekje vind ik heel erg leuk. Het verhaal is traag opgebouwd en spreidt de zin “Als je gedachten alle kanten opspringen” over vier pagina’s. De zin wordt vergezeld van een geïllustreerde gekke aap, in de typische stijl van Eric Carle. De aap is bovendien ook rood, wat de activiteit benadrukt. Op de bladzijde daarna wordt het kind uitgenodigd om stil te staan en te ademen. Ook dat wordt ondersteund door een passende tekening met meer rustgevendere kleuren.

Er wordt echter ook een meer tastbare tip gegeven waarbij het kind zijn gedachten meer moet visualiseren. Het gaat om de uitnodiging om de spinnenwebben in je hoofd weg te blazen. Daarna wordt het kind aangemoedigd om concreet tie keer in en uit te ademen en eventjes stil te staan bij hoe hij of zij zich voelt. Er worden vier…Lees verder

Over Eric Carle

Eric Carle (Syracuse (New York), 25 juni 1929) is een Amerikaans kinderboekenschrijver en illustrator.

Op zesjarige leeftijd verhuisde Eric Carle met zijn ouders naar Duitsland. Daar ging hij toen hij ouder was naar de Kunstacademie (Akademie der bildenden Künste) in Stuttgart. Toen hij 23 jaar oud was ging hij terug naar Amerika, waar hij een baan vond bij een krant als grafisch ontwerper. Daarna ging hij werken bij een reclamebureau.

Op een dag vroeg schrijver Bill Martin jr. of Eric tekeningen wilde maken bij een verhaal van hem (Beertje Bruin, wat zie je daar ?). Eric Carle vond het maken van kinderboeken zo leuk dat hij besloot er zijn beroep van te maken.

Het werk van Eric Carle is heel herkenbaar. Hij gebruikt een collagetechniek, dat wil zeggen dat hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier. Zijn boeken gaan vaak over de natuur.

Zijn bekendste boek is The Very Hungry Caterpillar (1969), in het Nederland…Lees verder op Wikipedia