Boek
Nederlands

Middernacht

Erin Hunter (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler)
Vier jonge katten, één uit elke clan, krijgen de opdracht om met nog twee katten op zoek te gaan naar de geheimzinnige Middernacht, bij de zinkendezonplaats. Het wordt een gevaarlijke reis. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Middernacht
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Midnight
Editie
Herwerkte editie
Uitgever
Mechelen: Fantoom, 2014 | Andere uitgaven
353 p.
ISBN
9789059240698 (hardback)

Besprekingen

Vier katten (één uit elke Clan) krijgen een onbegrijpelijke boodschap van de SterrenClan. Twee katten voegen zich bij de vier uitverkorenen en samen gaan ze op weg naar de zinkendezonplaats, op zoek naar Middernacht. De reis is gevaarlijk: ze komen tweebenen tegen, worden achternagezeten door gevaarlijke honden en aangevallen door ratten. Dit eerste deel van de tweede serie over de bekende kattenclans uit 'Warrior Cats', met als overkoepelende naam 'De nieuwe profetie', is de opmaat voor spannende, nieuwe kattenavonturen. In dit knap en vlot geschreven boek doet de kattenwereld, wat gevoelens en levensavonturen betreft, denken aan de mensenwereld: macht en hiërarchie, leiderschap en mentorschap, vriendschap en verraad, vertrouwen en angst ontrollen zich voor de ogen van de ‘meegelokte’ lezer. Eerste van (weer) zes kloeke delen van dit schrijverscollectief, van wie in het Engels al volgende series zijn verschenen. Vanaf ca. 11 jaar.

Warrior Cats. De nieuwe profetie. Middernacht

Dit is mijn eerste kennismaking met Warrior Cats. Na de zesdelige serie onder die naam is er nu een nieuwe reeks 'De nieuwe profetie' waarvan dit het eerste boek is. De verhaallijn is gemakkelijk los van de vorige boeken te volgen. Je krijgt een beetje informatie over het verleden van de clans. Niet te veel en niet te weinig. Voor de liefhebbers is er ook een website waar je een heleboel informatie kan vinden. Zoals de verdeling in clans.
In dit boek volgen we Braamklauw, een lid van de Donderclan. Hij is nog een jonge krijger en kijkt enorm op naar Vuurster, de leider van zijn Clan. Tijdens een droom wordt het Braamklauw duidelijk dat de toekomst van alle Clans mee in zijn handen ligt. Hij moet op pad samen met een paar andere verkozen katten van de andere Clans. Ze kunnen dit niet op voorhand aan hun leiders vertellen en vertrekken dus in alle stilte. Hun doel is: ‘zinkendezonplaats’ ( je kan al raden waar dat is …), waar ze ‘Middernacht’ moeten zoeken. Middernacht blijkt een …Lees verder

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia