Boek
Nederlands

Breek je nek voorzichtig!

Erna Sassen (auteur), Georgien Overwater (illustrator)
+1
Breek je nek voorzichtig!
×
Breek je nek voorzichtig! Breek je nek voorzichtig!
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jules en Jaimy hebben genoeg van het gepest en van de groepjes in hun klas. Ze organiseren een survivaldag: die overleef je alleen als je met elkaar samenwerkt. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Breek je nek voorzichtig!
Auteur
Erna Sassen
Illustrator
Georgien Overwater
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
112 p. : ill.
ISBN
9789025856731 (hardback)

Besprekingen

Jules en Jaimy zitten in een klas met groep 6, 7 en 8. Deze klas overleef je alleen maar als je je bij een groepje aansluit (de nerds, de mutsen, maar het liefst bij de populairen). Doe je dat niet dan wordt je op z'n minst gepest. Jules en Jaimy balen er stevig van en besluiten er iets aan te doen. Ze organiseren een survivaldag. Die overleef je alleen als je elkaar vertrouwt en samenwerkt. Schitterend verhaal over hoe kinderen (maar dat geldt ook voor volwassenen) elkaar het leven zuur maken, wanneer iemand zich anders kleedt, anders denkt of anders doet. Vlot geschreven, gedrukt in vrij kleine letter. Woorden of passages die van belang zijn, staan cursief. De bekende, kleine, krasserige, humoristische zwart-witte penillustraties passen perfect bij het verhaal. Uitstekende basis om een gesprek over pesten en groepsvorming op de basisschool te starten. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Erna Sassen

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice.

Carrière

Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegkundige Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West. In deze tijd presenteerde ze tevens samen met Paul van der Lugt als opvolger van Paul de Leeuw het KRO radioprogramma de Zalige Liefdeslijn. Later timmerde ze vooral aan de weg in musicals en toneelvoorstellingen, onder andere in samenwerking met Frank Groothof.

In 2004 debuteerde ze als schrijfster met het kinderboek De gemeenste opa van Europa. Tussen 2004 en 2007 publiceerde ze nog eens vier kinderboeken. In 2018 werd het boek Er is geen vorm waarin ik pas bekroond met de G…Lees verder op Wikipedia