Boek
Nederlands

Bieb op stelten!

Femke Dekker (auteur), Mark Chambers (illustrator)
+1
Bieb op stelten!
×
Bieb op stelten! Bieb op stelten!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jonas (8) houdt niet van lezen. Maar als hij vlucht voor een stel pestkoppen, komt hij per ongeluk in de bibliotheek terecht. Hij ontmoet Stan en Wilgje die er helpen. Dan blijken er vreemde dingen te gebeuren in de bieb. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Bieb op stelten!
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Mark Chambers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
101 p. : ill.
ISBN
9789030508496 (hardback)

Besprekingen

Jonas (8) wordt door enkele jongens achterna gezeten en vlucht de eerste open deur in die hij ziet. Dat blijkt de bibliotheek te zijn. Als een houten dwerg, die bij de ingang staat, plotseling een stok uitsteekt, vluchten de jongens weg. In de bibliotheek maakt Jonas kennis met meneer Vrolijk, de baas van de bieb, en met Stan (9) en Wilgje (7) die er helpen. Hoewel hij helemaal niet van boeken of lezen houdt, helpt Jonas toch mee met het opruimen van de boeken. Als ze daarmee bezig zijn horen ze rare geluiden, worden de veters van Jonas’ schoenen opeens aan elkaar geknoopt en vallen boeken zomaar op de grond. Wie is deze plaaggeest? En wat staat er allemaal in het boek van de magische wezens dat ze vinden? Laagdrempelig verhaal voor beginnende lezers. Het taalgebruik is eenvoudig en toegankelijk. De bladspiegel oogt rustig, er is veel witruimte en elke zin begint op een nieuwe regel. De tekst is gedrukt in een duidelijke, schreefloze letter op glanzend papier. De uitgave is voorzien v…Lees verder

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia