Boek
Nederlands

De jacht op de frobbels

Femke Dekker (auteur), Mark Chambers (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jonas, Wilgje en Stan onderzoeken een mysterie van verdwijnende letters in de bibliotheek van meneer Vrolijk. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar.
Titel
De jacht op de frobbels
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Mark Chambers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
101 p. : ill.
ISBN
9789030508540 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdboek over speuren, magie en boeken. Jonas, Wilgje en Stan zijn vrienden die wat geks opmerken in de bibliotheek. Er zijn allerlei letters verdwenen uit de boeken. Ze onderzoeken het mysterie in het geheim zodat meneer Vrolijk, de bibliothecaris, niet merkt waar ze mee bezig zijn. Dan ontdekken ze dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. Gemakkelijk leesbaar in korte hoofdstukken en zinnen. Met speelse typografie en enkele grappige gekleurde illustraties. Om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar of zelf te lezen vanaf ca. 6 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia