Boek
Nederlands

Eenhoorn in paniek!

Femke Dekker (auteur), Mark Chambers (illustrator)
+1
Eenhoorn in paniek!
×
Eenhoorn in paniek! Eenhoorn in paniek!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Met een magisch potlood tekent Stan een eenhoorn die levend van het papier springt en in de bibliotheek verdwijnt. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar.
Titel
Eenhoorn in paniek!
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Mark Chambers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
100 p. : ill.
ISBN
9789030508793 (hardback)

Besprekingen

Een kinderverhaal over boeken en magie. Een illustratrice komt een tekenworkshop geven in de magische bibliotheek. Stan heeft geen zin om mee te doen, totdat hij per ongeluk een magisch potlood krijgt en zijn tekening tot leven komt. De eenhoorn die Stan tekende slaat op hol in de bibliotheek. Samen met zijn vrienden Wilgje en Jonas moet Stan dit zien op te lossen. Met vrolijke, felgekleurde illustraties. Femke Dekker (Delft, 1973) is schrijver en roeier. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De magische bieb'. Voorlezen vanaf 4 jaar, zelf lezen vanaf 6 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia