Boek
Nederlands

Trol op toverschoenen

Femke Dekker (auteur), Mark Chambers (illustrator)
+1
Trol op toverschoenen
×
Trol op toverschoenen Trol op toverschoenen
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Als Wilgje, Jonas en Stan onderzoeken wat er achter de magische struik in de bieb zit, komen ze terecht in een bieb vol elfjes, feeën, heksen en een grote trol. Met illustraties in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Trol op toverschoenen
Auteur
Femke Dekker
Illustrator
Mark Chambers
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
102 p. : ill.
ISBN
9789030509158 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk kinderverhaal over magie, vriendschap en de bibliotheek. Wilgje, Jonas en Stan onderzoeken wat er achter de magische struik in de bieb zit. Ze komen terecht in een bieb vol elfjes, feeën, heksen en een grote trol. De trol denkt dat Wilgjes rolschaatsen toverschoenen zijn en wil ze hebben. Hoe legt Wilgje uit dat het gewoon rolschaatsen zijn? En krijgt ze ze nog wel terug? Eenvoudig geschreven met korte zinnen. Met vrolijke, felgekleurde illustraties. Femke Dekker (1973) is een bekende Nederlandse auteur. Ze schreef meer dan dertig boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'De magische bieb*'. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Femke Dekker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door McSmit

Femke Pauline (Femke) Dekker (Leiden, 11 juli 1979) is een Nederlands roeister. Ze vertegenwoordigde Nederland roeiend driemaal op de Olympische Spelen, stelde zich in London 2012 tijden de Olympische Spelen kandidaat voor de IOC Atletencommissie en roeiden diverse internationale wedstrijden op verschillende roeidisciplines.

Biografie

Dekker groeide op in een sportief gezin. Op 12-jarige leeftijd verhuist ze naar de Oude Rijn en kwam vanwege een buurjongen, die aan roeien deed, in aanraking met deze sport bij Die Leythe. Haar eerste succes behaalde ze in 1995 met het behalen van brons op het Junioren WK in de dubbel twee. Daarop volgde in 1996 het winnen van het WK junioren in de dubbel vier. Haar laatste jaar als Junior behaalde ze een vijfde plaats in de skiff. In 1998 won ze een bronzen medaille bij de neo-senioren met de skiff.

In 2000 maakte Dekker haar olympische debuut op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney in de…Lees verder op Wikipedia