Boek
Nederlands

De geeuw van een leeuw

Frank Geleyn (auteur), Leen Van Durme (illustrator)
+1
De geeuw van een leeuw
×
De geeuw van een leeuw De geeuw van een leeuw
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het is stil in het grote dierenpark en de dieren zijn loom en lui geworden. Fox de vos komt in actie. Kunnen hij en zijn vrienden samenwerken om de mensen terug naar de dierentuin te brengen? Met kleurenillustraties. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
De geeuw van een leeuw
Auteur
Frank Geleyn
Illustrator
Leen Van Durme
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, © 2023
32 p. : ill.
ISBN
9789462917187 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk leren lezen-verhaal over dieren uit een dierentuin en samenwerken. Het is stil in de dierentuin. Er komen bijna geen bezoekers meer en de dieren zijn loom en lui geworden. Fox de vos vindt dat dit moet veranderen en bedenkt samen met zijn vrienden een plan om weer leven in het park te brengen. Misschien vinden ze inspiratie bij het pretpark om de hoek? Kunnen de dieren samenwerken om de mensen terug naar hun dierentuin te brengen? In vriendelijke stijl geschreven. Met kleurenillustraties in zachte tinten. Vanaf ca. 7 jaar. Frank Geleyn (Handzame, 1960 - Roeselare, 2023) was een Belgische (jeugd)auteur. Hij schreef meerdere kinderboeken.

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek Het Net schreef.

Lees verder op Wikipedia