Boek
Nederlands

Game over

Frank Geleyn (auteur)
+1
Game over
×
Game over Game over
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Matteo (ik-persoon) speelt het liefst dag en nacht League of Legends. Hij spijbelt steeds vaker van school en zijn moeder is wanhopig. Dan wordt Matteo ontvoerd. Hij wordt naar een instelling gebracht, waar jongeren heropgevoed worden. Maar dan blijkt dat er iets heel anders achter zit. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Game over
Auteur
Frank Geleyn
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
110 p.
ISBN
9789462914308 (paperback)

Besprekingen

Matteo speelt het liefst dag en nacht de computergame League of Legends. Zijn alleenstaande moeder weet niet wat ze ertegen kan doen, zeker als hij er veel door spijbelt. Dan wordt hij op een dag ontvoerd en meegenomen naar een mysterieuze plek, die bijna op een gevangenis lijkt. Een verbeteringsinstelling, zo wordt het genoemd, waar Matteo en andere jongeren schijnbaar heropgevoed worden. Tot blijkt dat er meer achter zit, en de jongens eigenlijk ingezet worden voor een gametoernooi. Het verhaal zit goed in elkaar en de spanning wordt van het begin af aan goed opgeroepen, ondanks het zeer Vlaamse taalgebruik. Ook het onderwerp - gamen - zal zeker de doelgroep aan weten te spreken, terwijl de met Engelse termen doorspekte schrijfstijl vlot wegleest. Een sterke titel om voornamelijk tienerjongens aan het lezen te krijgen, met een verhaal dat de populaire game-hobby combineert met spanning en actie. Vanaf ca. 12 jaar.

Game over

Deze young adult roman gaat over de tienerjongen Matteo die ervan droomt om later geld te verdienen met gamen. Om zijn gamevaardigheden te onderhouden, gamet hij de hele nacht door en spijbelt hij. Zijn moeder maakt zich zorgen. Ze vindt dat hij verslaafd is. Ze laat hem daarom opnemen in een streng bewaakte verbeteringsinstelling. Computers zijn er verboden. Of toch niet?Deze korte ‘lekker lezen roman’, is makkelijk en vlot leesbaar. De auteur, die werkt als leraar, heeft als doel om jongeren die niet spontaan naar boeken grijpen, toch te laten lezen. De lengte van het boek en de goed begrijpbare taal die gekleurd wordt door Engelstalige zinnetjes, zullen hier zeker toe bijdragen. Voor jongeren met leesproblemen is het boek ook geschikt. Het gekozen lettertype is echter niet zo gemakkelijk leesbaar voor mensen met dyslexie.Het verhaal bevat weinig diepgang, de gebeurtenissen en de afloop zijn ongeloofwaardig. Zo is het weinig waarschijnlijk da…Lees verder

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek <…Lees verder op Wikipedia