Boek
Nederlands

Samen is altijd beter

Frank Geleyn (auteur), Isabelle Geeraerts (illustrator)
+1
Samen is altijd beter
×
Samen is altijd beter Samen is altijd beter
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Tess geniet van de tuin vol dieren, waar ze met mam en pap Fred woont. Alle dieren zijn daar welkom. Als Tess weer naar school moet, merkt ze dat veel kinderen nooit dieren zien. Daar moeten ze wat aan doen! Prentenboek met dynamische kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Samen is altijd beter
Auteur
Frank Geleyn
Illustrator
Isabelle Geeraerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789462915220 (hardback)

Besprekingen

Zelfstandig te lezen vervolg op het prentenboek 'Dierentuin met vlinders'*, waarin het meisje Tess de man met de tuin vol dieren waar ze met haar moeder is gaan wonen inmiddels pap Fred noemt. Ze vermaakt zich prima in de heerlijke tuin waarin alle dieren door elkaar leven en strikjes en hoedjes kunnen dragen, maar na de vakantie is het contrast met school (letterlijke een donkere bladzijde) groot. De hele klas en alle vrienden worden worden uitgenodigd om samen in harmonie te komen genieten, vooral van de vlinders. Prentenboek op A4-formaat met een vrolijke kring van mensen en dieren op het omslag. De paginagrote kleurenillustraties in gemengde techniek zijn dynamisch en grappig en geven een vrolijke positieve fantasiewereld weer, waarin je door een halve dierentuin van school gehaald kan worden. De tekst, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter, is aanvullend en onmisbaar voor het begrip van dit sympathieke maar wat zoetsappige blije verhaal. De tekeningen staan vol exotische d…Lees verder

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek Het Net schreef.

Lees verder op Wikipedia