Besprekingen

Ridder Lara en ridder Lars gaan in dit tweede verhaal over Lars en Lara* met koning Pa Pa naar een oud en groot kasteel. Ze nemen hun kasteeltent mee op riddervakantie. Ze vinden de draak Vlam die hen tegen de vijand moet beschermen, maar Vlam is daar nog niet van doordrongen. Goed om te lezen en te beleven hoe fantasie bij kinderen gestimuleerd kan worden met weinig middelen, maar met veel enthousiasme en creativiteit. De met krijt getekende illustraties in vrolijke kleuren en in een naïef/karikaturale stijl zijn paginavullend of als detailtekening toegevoegd aan de tekst. Ze ondersteunen het verhaal, dat met veel gevoel voor humor verteld wordt. Leuk, verfrissend vervolg op eerste leesboekje, AVI-M5, dat laat zien dat je ook met simpele taal kunt toveren. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek <…Lees verder op Wikipedia