Boek
Nederlands

God-Keizer op Duin

Frank Herbert (auteur), M.K. Stuyter (vertaler)
De kronieken van de God-keizer van Arrakis, 3200 jaar na het herstel van de Atreides-macht op de troon.
Extra onderwerp
SCI, Sciencefiction; fantasy
Titel
God-Keizer op Duin
Auteur
Frank Herbert
Vertaler
M.K. Stuyter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
God Emperor of Dune
Uitgever
Amsterdam: Q, © 2018
403 p.
ISBN
9789021408675 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Het vierde deel in de populaire Duin-reeks. Keizer Leto heeft zich onsterfelijkheid verworven door symbiose aan te gaan met een 'zandworm`. Zijn rijk is feodaal geregeerd maar rustig. Hij is echter ontevreden en moedigt zijn familie, die hem naar het leven staat, zelf aan. Revolutie maakt een eind aan zijn heerschappij, maar echt sterven kan hij niet en duizenden jaren later worden zijn 'bezielde' resten weer opgegraven. Een rijk en kleurig vervolg, waarbij de actie en intrige doorspekt zijn met heel zinnige filosofieën over leiderschap, revolutie, politieke manipulaties en het wezen van het bestaan. 'God-keizer' staat op het niveau van het eerste Duin-deel en ademt een vreemde magische sfeer.

Over Frank Herbert

Frank Herbert (Tacoma (Washington), 8 oktober 1920 – Madison (Wisconsin), 11 februari 1986) was een Amerikaans sciencefictionschrijver. Hij schreef een twintigtal romans en een veertigtal verhalen, maar is voornamelijk bekend van zijn zesdelige epos Dune (Duin).

Na zijn opleiding aan de Washington-universiteit in Seattle studeerde hij psychologie, ecologie en alternatieve energiebronnen. Hij was voornamelijk werkzaam als journalist en redacteur tot begin jaren zestig. Daarna heeft hij zich volledig op het schrijven van romans en verhalen gericht. Herbert is een van de belangrijkste sciencefictionauteurs na 1950. Hij had drie kinderen uit twee huwelijken.

Voor Duin heeft hij een Nebula Award (1965) en een Hugo Award (1966) ontvangen. Het verhaal sluit aan bij zijn belangstelling voor de ecologie en de psychologie, met betrekking tot de locatie en de uitwerking van de personages. In 1984 werd Duin een eerste maal verfilmd onder regie v…Lees verder op Wikipedia