Boek
Nederlands

Ketters van Duin

Frank Herbert (auteur), M.K. Stuyter (vertaler)
Vijfde deel van de Duin-cyclus waarin een genetische copie beschermd moet worden tegen een rivaliserende orde.
Extra onderwerp
Sciencefiction; fantasy
Titel
Ketters van Duin
Auteur
Frank Herbert
Vertaler
M.K. Stuyter
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heretics of Dune
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2019
469 p.
ISBN
9789021415321 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Vijfde deel van de zogenoemde Duin-cyclus. Vele eeuwen na de dood van Keizer Leto II (uit 'God-keizer op Duin') is de planeet Arrakis weer een zandwoestijn geworden. Ook de zandwormen duiken weer op, maar ze schijnen beheerst te kunnen worden door het meisje Sheeana, dat aldus een oude profetie vervult. De intrige beschrijft voornamelijk de pogingen van diverse belangengroeperingen de macht over de planeet te verwerven. Niet afzondelijk te lezen deel.

Over Frank Herbert

Frank Herbert (Tacoma (Washington), 8 oktober 1920 – Madison (Wisconsin), 11 februari 1986) was een Amerikaans sciencefictionschrijver. Hij schreef een twintigtal romans en een veertigtal verhalen, maar is voornamelijk bekend van zijn zesdelige epos Dune (Duin).

Na zijn opleiding aan de Washington-universiteit in Seattle studeerde hij psychologie, ecologie en alternatieve energiebronnen. Hij was voornamelijk werkzaam als journalist en redacteur tot begin jaren zestig. Daarna heeft hij zich volledig op het schrijven van romans en verhalen gericht. Herbert is een van de belangrijkste sciencefictionauteurs na 1950. Hij had drie kinderen uit twee huwelijken.

Voor Duin heeft hij een Nebula Award (1965) en een Hugo Award (1966) ontvangen. Het verhaal sluit aan bij zijn belangstelling voor de ecologie en de psychologie, met betrekking tot de locatie en de uitwerking van de personages. In 1984 werd Duin een eerste maal verfilmd onder regie v…Lees verder op Wikipedia