Boek
Nederlands

Hongerige geesten : de psychologie van verslaving

Gabor Maté (auteur)
+1
Hongerige geesten : de psychologie van verslaving
×
Hongerige geesten : de psychologie van verslaving Hongerige geesten : de psychologie van verslaving

Hongerige geesten : de psychologie van verslaving

Inzichten uit de wetenschap en de praktijk over het genezen van verslaving door middel van hulpverlening gericht op traumatische ervaringen.
Titel
Hongerige geesten : de psychologie van verslaving
Auteur
Gabor Maté
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
In the realm of hungry ghosts : close encounters with addiction
Uitgever
Utrecht: AnkhHermes, © 2022
447 p.
ISBN
9789020218770 (paperback)

Besprekingen

Een boek over traumatische gebeurtenissen, verslaving en genezing. Het boek oppert dat aan iedere vorm van verslaving trauma ten grondslag ligt en dat bij zware verslavingen aan alcohol en drugs dezelfde patronen en hetzelfde gedrag zichtbaar zijn als bij verslavingen aan bijvoorbeeld eten, werken of telefoongebruik. Trauma kan op latere leeftijd sociaal isolement, stress, angst, spirituele leegte en verslavende afhankelijkheid veroorzaken. Aan de hand van verhalen uit zijn praktijk, persoonlijke inzichten en de wetenschap zet de auteur uiteen hoe het helen van trauma verslaving bestrijdt. Informatief, maar ook onderhoudend. Voor een brede lezersgroep. Gabor Maté (Boedapest, 1944) is een wereldberoemde Canadees-Hongaarse schrijver en arts. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Over Gabor Maté

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gabor Gastonyi

Gabor Maté (Boedapest, 6 januari 1944) is een Hongaars-Canadese arts. Als voormalige huisarts is hij bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling en trauma's bij kinderen en de mogelijke levenslange gevolgen die ze met zich meebrengen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, waaronder auto-immuunziekten, kanker, ADHD verslavingen en een breed scala aan andere aandoeningen.

Maté's benadering van verslaving focust op het trauma dat patiënten oplopen en probeert dit onder handen te nemen tijdens hun herstel. In zijn boek In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction bespreekt Maté de soorten trauma's waaraan mensen met een verslaving kunnen lijden en hoe dit hun besluitvorming op latere leeftijd beïnvloedt.

Hij gelooft in het verband tussen de mentale en fysieke gezondheid en heeft vier boeken geschreven over onderwerpen die gaan van ADHD en stress tot ontwikkelingspsychologie en verslaving. Daarnaast was hij een vaste columnist voor …Lees verder op Wikipedia