E-boek
Nederlands

Wanneer je lichaam nee zegt : verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

Gabor Maté (auteur)

Wanneer je lichaam nee zegt : verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid

Wanneer je lichaam nee zegt (When the Body says No) van Gabor Maté is een wereldwijd bekend standaardwerk op het gebied van de onlosmakelijke koppeling tussen lichaam en geest. Nu eindelijk in het Nederlands vertaald!

Gabor Maté houdt ons in dit boek een confronterende spiegel voor, waardoor we gaan inzien dat verborgen stress desasteuze gevolgen voor onze gezondheid k

Onderwerp
Stress, Psychosomatiek
Titel
Wanneer je lichaam nee zegt : verborgen stress en de gevolgen voor je gezondheid
Auteur
Gabor Maté
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When the body says no : the cost of hidden stress
Uitgever
Utrecht: Ankh-Hermes, © 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789020216837
CloudLibrary
7eqqkz9

Andere formaten:

Over Gabor Maté

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gabor Gastonyi

Gabor Maté (Boedapest, 6 januari 1944) is een Hongaars-Canadese arts. Als voormalige huisarts is hij bijzonder geïnteresseerd in de ontwikkeling en trauma's bij kinderen en de mogelijke levenslange gevolgen die ze met zich meebrengen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid, waaronder auto-immuunziekten, kanker, ADHD verslavingen en een breed scala aan andere aandoeningen.

Maté's benadering van verslaving focust op het trauma dat patiënten oplopen en probeert dit onder handen te nemen tijdens hun herstel. In zijn boek In the Realm of Hungry Ghosts: Close Encounters with Addiction bespreekt Maté de soorten trauma's waaraan mensen met een verslaving kunnen lijden en hoe dit hun besluitvorming op latere leeftijd beïnvloedt.

Hij gelooft in het verband tussen de mentale en fysieke gezondheid en heeft vier boeken geschreven over onderwerpen die gaan van ADHD en stress tot ontwikkelingspsychologie en verslaving. Daarnaast was hij een vaste columnist voor …Lees verder op Wikipedia