Boek Nederlands

Parijs

Parijs

In de reeks:
Titel
Parijs
Auteur
Gabriele Kalmbach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Uitgever
Den Haag: ANWB Media, © 2018
128 p. : ill. + stadsplattegrond
ISBN
9789018044459 (paperback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

De succesvolle reisgidsenserie van ANWB telt reeds meer dan honderd bestemmingen over heel de wereld naar steden, streken en landen. De boekjes in deze reeks zijn steeds identiek opgebouwd. Handig is de grote uitneembare kaart met een overzichtsplan van de stad met straatnamenregister, een kaart van het centrum, van de omgeving en van het openbaar vervoer. Vier in één. Gemakshalve voor de reiziger worden er per stad telkens vijftien hoogtepunten geselecteerd die alle aspecten van de stad tonen op geschiedkundig, cultureel, culinair en andere vlakken. Zo kan je de stad in zijn totaliteit beleven en de sfeer opsnuiven.
Parijs van Gabriele Kalmbach opent met algemene informatie over de stad, de specifieke kenmerken ervan, en een beknopt stukje geschiedenis. Daarna volgen praktische informatie en de nodige adressen en telefoonnummers, zoals van nuttige instanties, en openinguren en -tijden van musea en winkels, een feestkalender enz. Aan adressen van overnachtings- een eetgele…Lees verder
Ieder gidsje in deze serie begint met korte hoofdstukken over o.a. Historie, Goed om te weten, Woordenlijst, Praktische informatie e.d. Dan volgt de stadsbeschrijving met aandacht voor hotels, eten en drinken, winkelen, uitgaan, cultuur en amusement, sport, bezienswaardigheden en uitstapjes, gevolgd door een vijftal Extra-routes. Alles ruim voorzien van kleurenfoto's. De gids richt zich op dezelfde doelgroep als de bekende Marco Polo reisgidsjes en laat zich daar goed mee vergelijken. Het formaat is vrijwel gelijk en de geboden informatie is soms iets meer, soms iets minder uitgebreid. De meerwaarde zit hem vooral in de stadsplattegronden en in de (goed bruikbare) uitvouwbare kaart 1:13.500 achterin, met in kadertjes extra informatie, verwijzingen naar de Extra-routes en op de achterzijde een plaatsnamenregister en een kaartje van de metrolijnen. Aangevulde en geactualiseerde druk.