E-boek
Nederlands

Waarom ik schrijf : verhalende essays

George Orwell (auteur), Olaf Brenninkmeijer (vertaler), Arie Storm (vertaler)
George Orwell was in de eerste plaats een essayist. Van 1928 tot aan zijn vroegtijdige dood in 1950 produceerde hij een buitengewone reeks beschouwingen waarin hij zijn licht liet schijnen op de beladen tijd waarin hij leefde en schreef. Deze verzameling bevat klassiekers zoals ‘Waarom ik schrijf’ en ‘Een olifant omleggen’ alsook minder bekende journalistieke artikelen, analyses en herinneringen.
Titel
Waarom ik schrijf : verhalende essays
Auteur
George Orwell
Vertaler
Olaf Brenninkmeijer Arie Storm Lore Coutinho Martin Schouten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The collected essays, journalism and letters of George Orwell
Oorspr. titel
Narrative essays
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Singel Uitgeverijen, 2020
1 digitaal bestand
ISBN
9789029542371
CloudLibrary
862zfz9

Andere formaten:

Over George Orwell

George Orwell, pseudoniem voor Eric Arthur Blair (Motihari (India), 25 juni 1903 – Londen, 21 januari 1950), was een Brits schrijver, journalist, essayist en literair criticus. Hij is een van de meest bewonderde Engelstalige auteurs van de 20e eeuw. Hoewel hij zijn eerste roman reeds in 1933 publiceerde, was hij aanvankelijk slechts enigszins bekend als schrijver om zijn politiek activisme (hij vocht mee in de Spaanse Burgeroorlog), brak hij door in 1945. Het bekendst zijn de twee werken die hij schreef tegen het einde van zijn leven: de moderne allegorie Animal Farm waarmee hij in 1945 doorbrak en de in 1949 verschenen dystopische roman 1984. Beide zijn scherpe aanklachten tegen stalinisme en totalitarisme.

Eton College en Indian Imperial Service

Eric Arthur Blair werd geboren op 25 juni 1903 in Motihari, Bihar, India uit een Schotse familie. Zijn vader Richard Blair werkte voo…Lees verder op Wikipedia