Strip
Nederlands

Ben Benieuwd en de ruimtelus

Gerard Leever (auteur)

Ben Benieuwd en de ruimtelus

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Ben Benieuwd moet eigenlijk een spreekbeurt voorbereiden, maar hij zet liever zijn bouwpakket van een grote raket in elkaar. De raket doet het echt en Ben beleeft een mooi avontuur. Maar komt het nog goed met zijn spreekbeurt? Ballonstrip. Vanaf ca. 10 jaar.
Leesniveau
AVI E6, AVI M7, AVI E7, AVI 8, AVI 9
Titel
Ben Benieuwd en de ruimtelus / tekst en illustraties Gerard Leever
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2018
27 p. : ill.
ISBN
9789048735730 (hardback)

Besprekingen

Ben Benieuwd moet eigenlijk een spreekbeurt voorbereiden, maar hij zet liever zijn bouwpakket van een grote raket in elkaar. De raket doet het echt. Ben vliegt door een Ruimtelus en komt terecht op een planeet waar vreemde wezens wonen die door ruimtelussen snel door de ruimte en tijd kunnen reizen. Ben beleeft een mooi avontuur, maar hoe komt hij weer thuis en hoe loopt het af met zijn spreekbeurt? Grappig en fantasierijk stripverhaal dat aansluit bij de leesmethode Estafette. Het geheel oogt levendig door het gebruik van felle kleuren en de cartoonachtige stijl. De duidelijke tekstballonnen bevatten gemakkelijke taal, geschreven op AVI-niveau E6+, met fragmenten op AVI-E6, M7 en E7. Gedrukt op glad papier. De maker van dit boek is bekend van zijn strips 'Oktoknopie' (Taptoe) en 'Suus & Sas' (Tina). Een geinige strip voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel en Stripschrift. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte hij Kanaal 13 v…Lees verder op Wikipedia