Strip
Nederlands

De eerste 11 zaken

Gerard Leever (auteur)
+1
De eerste 11 zaken
×
De eerste 11 zaken De eerste 11 zaken

De eerste 11 zaken

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dik van Dieren enzo oplossingsburo 1, de eerste 11 zaken

Dik van dieren is dol op dieren. Zo dol zelfs dat hij zijn baan bij het lab van dr klömp op het spel zet om de daar geteste dieren te bevrijden. Met hen begint Dik het 'oplossingsburo' om de huur van zijn zolderetage te kunnen betalen. De 'zaken'die het buro oplost lopen niet altijd goed af, maar zorgen wel keer op keer voor grapp
Onderwerp
Dieren
Titel
De eerste 11 zaken
Auteur
Gerard Leever
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Strip 2000, 2012
47 p. : ill.
ISBN
9789070060176 (paperback)

Besprekingen

Een aardige, simpele, komische, karikaturale strip, gericht op kinderen vanaf een jaar of 8. Dik van Dieren is de hoofdpersoon die met een stel genetisch gemanupileerde dieren, waardoor de dieren kunnen praten, een 'oplossingsbureau' begint. Aan de ene kant is het een doorlopend verhaal en aan de andere kant zijn het elf losse avontuurtjes, de zogenaamde zaken, bijvoorbeeld het terugvinden van een toupet van een kale meneer. De zaken zijn simpel en soms grappig. Kinderen zullen het leuk vinden vanwege de stereotiepe karaktertjes van de dieren: een ijdel konijn, een slimme papegaai en ondeugende aap en de goeiige Dik van Dieren. Een aardige, simpele serie.

Over Gerard Leever

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Gerard Leever (Naarden, 1960) is een Nederlands striptekenaar en schrijver. Hij publiceert onder het pseudoniem Gleever. Gleever is een van de meest actieve jeugdstriptekenaars van Nederland. Hij is Nederlands langstlopende dagboektekenaar.

Biografie

  • In zijn militairediensttijd begon hij een getekend dagboek bij te houden. Sinds 1980 wordt Gleevers Dagboek gepubliceerd in Striprofiel en Stripschrift. Hiervan verscheen in 1996 een album waarvoor hij de Stripschappenning kreeg (album van het jaar 1997).
  • In 1981 begon hij de puzzelpagina van Eppo te maken.
  • 1982 - Lid van de striptekenaarscollectief Studio Arnhem. Hier maakte hij Ernst Vrolijk op teksten van Hanco Kolk.
  • In 1983/1985 verving hij Uco Egmond als tekenaar van Eppo.
  • 1984/1985 - De Vloek van Bangebroek voor Robbedoes.
  • 1985/1986 - Samen met tekstschrijver Jan van Die maakte hij Kanaal 13 v…Lees verder op Wikipedia