Strip
Nederlands

Het voorgeborchte van de nacht

Gilles Chaillet (auteur)

Het voorgeborchte van de nacht

In de reeks:
Vasco; 4
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Het door invasies bedreigde Byzantijnse Rijk gaat langzaamaan ten onder als gevolg van interne rivaliteit. Diep in Cappadocië, waar een merkwaardige prinses betrokken is bij de onlusten die daar heersen, krijgt Vasco te maken met de Schildwachten van de Nacht.
Onderwerp
Middeleeuwen
Titel
Het voorgeborchte van de nacht
Auteur
Gilles Chaillet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les sentinelles de la nuit
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-6421-551-0 (paperback) 9789064215513 (paperback)

Over Gilles Chaillet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Crochet.david

Gilles Chaillet (Parijs, 3 juni 1946 - 14 september 2011) was een Franse striptekenaar en scenarist, vooral bekend van de stripreeks Vasco.

Beknopte biografie

Gilles Chaillet werd in 1946 geboren in Parijs en was van kinds af aan geïnteresseerd in geschiedenis in het algemeen en de geschiedenis van Italië in het bijzonder, in eerste instantie vooral de Italische oudheid en later de geschiedenis van middeleeuws Italië. In 1965 ging hij werken voor de Franse uitgever Dargaud, waar hij de inkleuring verzorgde voor reeksen als Mick Tangy en Blueberry. Vanaf 1973 werkte hij in de studio van Albert Uderzo waar hij afgeleide producten tekende van de stripreeks Asterix van René Goscinny en Uderzo. Zo werkte hij anoniem mee aan de 14 kleine stripboekjes over Idéfix, het hondje van Obelix. Vanaf 1976 werkte hij mee aan de stripreeksen Lefranc en Alex van Jacques Martin. In 1979 begon hij in het weekblad Kuifje zijn …Lees verder op Wikipedia