Strip
Nederlands

De staart van de marsupilami

Greg (scenarist), André Franquin (naar het werk van), Batem (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De staart van de marsupilami / tek. Batem ; tekst Greg ; regie Franquin
Scenarist
Greg
Naar het werk van
André Franquin
Illustrator
Batem
Taal
Nederlands
Uitgever
Monaco: Marsu Productions, 1997
48 p. : ill.
ISBN
2-908462-94-X

Besprekingen

Een marsipulami, aspirant-striplezers, is een gespikkeld dier met een luipaardvacht, een olijke kop, een enorme, krachtige staart en een I.Q. waar menig mens jaloers op zou zijn. Een zeldzaam wezen, dus, en ook deze keer weer ten prooi aan de jachtlust en hebzucht van mensen. Een nietsontziend Engelssprekend bleekgezicht en een oliedomme Indiaan zetten een val voor de marsipulami en zijn gezin(!), maar moeten tenslotte, vernederd en in elkaar geslagen, de strijd staken. Om te gillen zijn de tekeningen; de grappen ook maar omdat dat veelal woordgrappen zijn en dan ook nog gebaseerd op Engelstalige uitspraken, wordt het begrip hiervan bemoeilijkt voor jongere stripliefhebbers. De tekeningen spreken gelukkig vaak genoeg voor zich. Dat de Indiaan nu weer zo dom wordt geportretteerd is net niet kwetsend, omdat de blanke minstens zo kortzichtig wordt uitgebeeld. Zo is er dus evenwicht, en humor te over, voor een ieder.

Over Greg

Michel Regnier (Elsene, 5 mei 1931 - Neuilly-sur-Seine, 29 oktober 1999), beter bekend onder zijn pseudoniem Greg, was een Belgisch striptekenaar, die zowel stripverhalen tekende als scenario's schreef voor andere tekenaars. Hij staat vooral bekend als de tekenaar van Olivier Blunder.

Eerste jaren

Greg groeide op in Herstal en maakte op zijn zestiende zijn debuut in de stripwereld in het tijdschrift Héroïc-Albums met 'Les Aventures de Nestor et Boniface' in de Belgische krant Vers l'Avenir. In 1953 start hij onder het pseudoniem Michel Denys de serie Le Chat over een soort superheld in het kostuum van een kat. Hij zou tot 1956 aan Le Chat werken, waarin hij al opviel door zijn uitstekende scenario's. Zijn aanvankelijk nog wat amateuristische stijl wordt bijgespijkerd onder invloed van zijn collega en vriend Franquin. De laatste haalt hem binnen bij het tijdschrift Spirou (in Vlaanderen en Nederland bekend als Ro…Lees verder op Wikipedia

Suggesties