Boek
Nederlands

De verbeelding : kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet?

Harlan Coben (auteur), Martin Jansen in de Wal (vertaler)
+1
De verbeelding : kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet?
×
De verbeelding : kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet? De verbeelding : kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet?

De verbeelding : kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet?

Genre:
Nadat Joe Burkett, de man van voormalig helicopterpiloot Maya, in Central Park New York in haar aanwezigheid werd neergeschoten, gaat zij op onderzoek uit als blijkt dat iemand haar wil doen geloven dat hij nog zou leven.
Titel
De verbeelding : kun je alles vertrouwen wat je met je eigen ogen ziet?
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Martin Jansen in de Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fool me once
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2016
381 p.
ISBN
9789022565162 (paperback)

Besprekingen

Maya’s echtgenoot Joe wordt in haar aanwezigheid doodgeschoten in Central Park, New York. Hij was lid van de schatrijke familie Burkett die onder andere hun geld verdienen met een farmaceutisch bedrijf en die gewend zijn dat hun geld macht oplevert. Terwijl Maya in Irak diende als helikopterpiloot, waar ze met ernstige PTSS vandaan gekomen is, is haar zus vermoord en nu maakt zij jacht op de dader, omdat de politie geen vorderingen maakt. Maar iemand probeert haar ervan te overtuigen dat Joe toch nog in leven zou zijn en er wordt geprobeerd haar te verhinderen onderzoek te doen naar sterfgevallen in het verleden. De thrillers van Coben (1962) staan borg voor een goed, knap opgebouwd en verrassende plot met goed uitgewerkte hoofdpersonen en een flinke dosis spanning. Ook nu weer zijn er talrijke verrassende wendingen met de ontknoping als verbijsterend hoogtepunt. Coben blijft de lezer voortdurend op het verkeerde been zetten, geeft hem niets weg behalve dan dat de macht van het geld c…Lees verder

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia