Nadat haar echtgenoot tijdens hun huwelijksreis is verdronken, komt een jonge vrouw achter allerlei duistere familiegeheimen.
Titel
Dood spel
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Martin Jansen in de Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Play dead
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
512 p.
ISBN
9789022564042 (paperback)

Besprekingen

Een droomkoppel: ex-model maar nu succesvolle zakenvrouw Laura Ayars en profbasketter David Baskin zijn op huwelijksreis in Australië. Maar dan slaat het noodlot toe: David gaat zwemmen maar komt niet meer terug. Een onherkenbaar lijk spoelt de volgende dag aan. Laura belt T.C., politieagent in Boston en Davids beste vriend sinds hun schooltijd, om haar bij te staan. T.C. twijfelt of het een ongeluk was (Laura weet dat David een héél goede zwemmer was) of zelfmoord (Laura wéét dat David héél gelukkig was). Kort voor hij verdween kreeg hij volgens getuigen een telefoontje dat hem erg van streek bracht. Wie belde en wat kreeg hij te horen? Dat is de hamvraag voor Laura. Stan, de broer die David niet meer wilde spreken, duikt op in het verhaal en dringt zich op een uiterst charmante manier op aan Laura’s zus. T.C. weet van Stans vroegere veroordelingen, maar krijgt hem maar niet uit het leven van de getormenteerde zussen. Dan gebeurt het onverwachte: enkele maanden later duikt een onbeke…Lees verder
Succesvol zakenvrouw/ex-fotomodel Laura Ayers en basketbalsuperster David Baskin zijn dolverliefd op elkaar. Maar het noodlot slaat toe: tijdens hun huwelijksreis in Australië verdrinkt David en Laura keert intens verdrietig naar Amerika terug. Daar komt Laura achter allerlei duistere familiegeheimen en stuit ze op een moord uit het verleden en een web van leugens dat alles en iedereen die ze ooit vertrouwde lijkt te omvatten. Er worden nog enkele moorden gepleegd en langzaam aan komt de waarheid aan het licht. Een prachtige roman die je geheel gevangen houdt, en die je in ademloos tempo wilt uitlezen. Even lijkt het in het begin wat vulgair te worden, maar dit blijft beperkt en past bij een van de hoofdfiguren. Vlot geschreven, spannend verhaal. Deze eerste thriller van de Amerikaanse bestsellerauteur (1962) verscheen in 1990 en is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald. De auteur schreef verder onder meer de Myron Bolitar-reeks. Normale druk. www.harlancoben.com.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia