Boek
Nederlands
Sportagent Myton Bolitar staat op het punt een grote slag te slaan. Net als Christian Steele, een rijzende ster in het American football en een belangrijke cliënt van Myron. Maar wanneer Christian een telefoontje krijgt van een voormalige vriendin, een vrouw van wie iedereen dacht dat ze dood was, dreigt de deal niet door te gaan.
Titel
Vals spel
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Martin Jansen in de Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deal breaker
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2011
351 p.
ISBN
9789022557228 (paperback)

Besprekingen

De vriendin van sterspeler Christian Steele (football) verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden; sportagent Myron Bolitar gaat naar haar op zoek. Via pornoadvertenties komt hij haar op het spoor, maar ondertussen hebben anderen het op zijn leven gemunt. Samen met zijn vriend Win bindt hij de strijd aan met de maffia. Heerlijk eerste deel (1995) uit de serie over Myron en Win dat gek genoeg nog nooit was vertaald en waarin voor het eerst kennisgemaakt wordt met deze sympathieke hoofdrolspelers die daarna nog vele malen zijn opgevoerd. Het verhaal is niet alleen spannend, ook de vaak cynische maar nooit zwaarmoedige humor vormt een belangrijk ingrediënt in deze serie die veel fans kent. Het verhaal is niet moeilijk en boeit op iedere bladzijde mede door het prettige taalgebruik en de vele dialogen. Als je nog geen fan was, word je het wel. Dat het oorspronkelijk in 1995 verscheen, is nauwelijks een probleem. Vrij kleine druk.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia