Boek
Nederlands

De jongen met de negen wensen

Helen Rutter (auteur), Mijke van Leersum (vertaler), Joyce Sengers-Bekkers (vertaler)
Leo (ik-persoon) mag van zijn favoriete voetballer negen wensen doen, maar komt erachter dat geluk soms in een klein hoekje zit. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Wensen
Titel
De jongen met de negen wensen
Auteur
Helen Rutter
Vertaler
Mijke van Leersum Joyce Sengers-Bekkers
Illustrator
Andrew Bannecker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The boy whose whishes came true
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2022
265 p. : ill.
ISBN
9789030508779 (hardback)

Besprekingen

Een vermakelijk jeugdboek over wensen en geluk. Leo (ik-persoon) heeft het soms best moeilijk. Op een dag komt zijn favoriete voetballer voorbij. Leo mag van hem negen wensen doen. Leo gebruikt de wensen om zijn dromen over gave spullen, games, voetbal en het stoppen van pestkoppen uit te doen komen, maar komt erachter dat geluk juist uit kleine dingen voortkomt. In vriendelijke stijl geschreven. Helen Rutter (Stavanger, 1950) is filmmaker en journalist. Haar eerste boek, 'De jongen die iedereen laat lachen', heeft het tot de shortlist van onder andere de Blue Peter Best Story Award en de Costa Children's Book Award geschopt. Het was een van de bestverkopende debuten onder de kinderboeken in 2021. 'De jongen met de negen wensen' is haar tweede boek. Met enkele simpele zwart-witillustraties. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

De jongen met de negen wensen

De elfjarige Leo heeft het de laatste tijd niet zo makkelijk. Zijn ouders zijn gescheiden, mama komt amper haar bed nog uit, bij papa en Julia lijkt hij altijd in de weg te lopen en dan gaat Muis (zijn allerbeste en enige vriendin) ook nog verhuizen. Na een ongeluk met zijn fiets ontmoet Leo zijn favoriete voetbalheld die hem negen wensen aanbiedt. De volgende ochtend twijfelt Leo ... Heeft hij echt Lukas Boersen ontmoet of was het die klap tegen zijn hoofd? Maar dan is de school plots gesloten en staat er een Xbox voor de deur. Een eenhoorn voor zijn stiefzusje en een eigen ijskar. Niets lijkt nog onmogelijk! Het leven lacht Leo weer toe! Of toch niet? De wensen hebben niet altijd het resultaat waar Leo op hoopte. Hij doet hard zijn best de juiste woorden te kiezen, maar toch wordt alles alleen maar erger. Net als in haar eerste boek De jongen die iedereen laat lachen tackelt Helen Rutter ook dit keer weer een zwaar thema. In haar tweede boek leren we L…Lees verder