Dvd
Nederlands

De zaak Zonnebloem ; Cokes in voorraad ; Kuifje in Tibet

Hergé (naar het werk van)

De zaak Zonnebloem ; Cokes in voorraad ; Kuifje in Tibet

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Drie avonturen van Kuifje
Bevat
De zaak zonnebloem
Cokes in voorraad
Kuifje in Tibet
Titel
De zaak Zonnebloem ; Cokes in voorraad ; Kuifje in Tibet
Naar het werk van
Hergé
Taal
Nederlands
Uitgever
Universal, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 125 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
0044007832820

Besprekingen

De avonturen van de beroemde stripfiguur Kuifje van Herge zijn vrijwel allemaal verfilmd. 22 avonturen zijn nu uitgebracht op zeven dvd's. De films zijn mooi en goed getekend en gemaakt in samenwerking met de Stichting Hergé, die erover waakt dat de originaliteit gehandhaafd blijft. Movie.nl (i) noemt de reeks een mijlpaal in de geschiedenis van het Belgische beeldverhaal. Dit vijfde deel bevat de avonturen: De zaak Zonnebloem ; Cokes in voorraad ; Kuifje in Tibet. De dvd bevat geen extra's.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorb…Lees verder op Wikipedia