Dvd
Nederlands

Kuifje in Amerika ; De sigaren van de farao ; De blauwe lotus ; Het gebroken oor

Hergé (naar het werk van)

Kuifje in Amerika ; De sigaren van de farao ; De blauwe lotus ; Het gebroken oor

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Vier avonturen van Kuifje
Bevat
Kuifje in Amerika
De sigaren van de farao
De blauwe lotus
Het gebroken oor
Titel
Kuifje in Amerika ; De sigaren van de farao ; De blauwe lotus ; Het gebroken oor
Naar het werk van
Hergé
Taal
Nederlands
Uitgever
Universal, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 150 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
0044007832424

Besprekingen

De avonturen van de beroemde stripfiguur Kuifje van Herge zijn vrijwel allemaal verfilmd. 22 avonturen zijn nu uitgebracht op zeven dvd's. De films zijn mooi en goed getekend en gemaakt in samenwerking met de Stichting Hergé, die erover waakt dat de originaliteit gehandhaafd blijft. Movie.nl (i) noemt de reeks een mijlpaal in de geschiedenis van het Belgische beeldverhaal. Dit eerste deel bevat de avonturen: Kuifje in Amerika ; De sigaren van de farao ; De blauwe lotus ; Het gebroken oor. De dvd bevat geen extra's.

Over Hergé

Hergé, pseudoniem van Georges Prosper Remi Remi (Etterbeek, 22 mei 1907 – Sint-Lambrechts-Woluwe, 3 maart 1983), was een Belgisch striptekenaar en scenarist van stripverhalen, die vooral bekend is als schepper van De avonturen van Kuifje.

Ontstaan van zijn pseudoniem Hergé

Remi was zeventien jaar toen hij zijn pseudoniem Hergé bedacht. Hij gebruikte hiervoor de achterstevoren geschreven initialen van zijn naam Georges Remi: RG als Hergé. Op de lagere school was het voor hem namelijk al normaal om vanaf de eerste klas als Remi Georges te worden aangesproken. Op zijn schoolschriften prijkten eveneens de namen in die volgorde en als hij zelf zijn initialen zette, schreef hij ze neer als R.G. Daaruit ontstond zijn schuilnaam Hergé. Op zijn Frans klinkt dat als erzjee, want de begin-h is in die taal vrijwel niet hoorb…Lees verder op Wikipedia