Boek
Nederlands

Plotter en het cadeautje voor de Sint

Hilde Schuurmans (auteur)

Plotter en het cadeautje voor de Sint

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Hondje Plotter maakt een prachtig cadeau voor de jarige Sinterklaas, maar als hij dat op school wil aanbieden zijn de andere kinderen hem voor. Wat nu? Prentenboek in oblong met omkaderde illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Plotter en het cadeautje voor de Sint
Auteur
Hilde Schuurmans
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789044814033 (hardback)

Besprekingen

In dit nieuwe deeltje over het hondje Plotter bereidt hij zich voor op het sinterklaasfeest. Omdat Plotter vindt dat de jarige Sint een cadeautje verdient, maakt hij een prachtige kroon voor hem, die hij keurig inpakt en op school wil aanbieden. Helaas lukt hem dat niet en moet hij iets anders verzinnen, wat op verrassende wijze heel goed afloopt. Prentenboek, in oblong formaat, met pentekeningen die sfeervol met waterverf zijn ingekleurd. In de tekeningen zit veel actie, er zijn grappige gezichtsuitdrukkingen en is het (sinterklaas) speelgoed van Plotter steeds op humoristische wijze verstopt. De tekst bestaat uit eenvoudige, uiterst korte zinnetjes in de tegenwoordige tijd en is in de prent geplaatst, tegen een rustige achtergrond. Dit aandoenlijke verhaal over een verlegen hoofdpersoon, die toch moedig is, vormt een leuke en originele aanvulling op de sinterklaasboeken. Vanaf ca. 4 jaar.

Plotter en het cadeautje voor de Sint

Plotter ziet een foto van de Sint in de krant. Hij kijkt ernaar uit om een pakje te krijgen van de Sint. Maar Plotter vraagt zich af waarom de Sint pakjes geeft en er nooit zelf krijgt. Het is toch zijn verjaardag en dan krijg je cadeautjes. Plotter vindt het niet eerlijk. Hij gaat zelf een verrassing maken voor de Sint. En hij wil het graag persoonlijk aan de Sint geven...
Kort verhaaltje voor jonge kinderen, precies uit hun leefwereld geplukt. Ze kennen het gebeuren van de Sint, die in de school en thuis komt en pakjes uitdeelt. De illustraties van Hilde Schuurmans zijn vertrouwd en maken er weer een gezellig prentenboek van.