Over Hildur Gudnadóttir

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door tz1_1zt

Hildur Ingveldardóttir Guðnadóttir (Reykjavik, 4 september 1982) is een IJslandse celliste en componiste, die concerten en cd-opnames maakte met bands als Pan Sonic, Throbbing Gristle en Múm. Ook bracht zij een soloalbum uit: Lost in Hildurness.

In 2020 won Hildur met haar muziek voor de film Joker een Oscar, Golden Globe en British Academy of Film and Television Arts.

Discografie

Albums

  • 2006: Mount A (als Lost in Hildurness)
  • 2006: In Transmediale (met Angel)
  • 2006: Tu Non Mi Perderai Mai (met Jóhann Jóhannsson)
  • 2007: Second Childhood (met BJ Nilsen en Stilluppsteypa)
  • 2009: Without Sinking
  • 2011: Pan Tone (met Hauschka)
  • 2012: Leyfðu Ljósinu
  • 2014: Saman
  • 2015: End of Summer (met Jóhann Jóhannsson en Robert Aiki Aubrey Lowe)

Lees verder op Wikipedia