Strip
Nederlands

Het onzienbare en andere verhalen

Howard P. Lovecraft (auteur), Erik Kriek (bewerker)
De duistere verhalen van H.P. Lovecraft zijn sinds de voortijdige dood van de auteur in 1937 van grote invloed geweest op de populaire cultuur. Erik Kriek is sinds zijn tienerjaren gefascineerd door het macabere in het algemeen en de verhalen van Lovecraft in het bijzonder. In deze bundel korte verhalen brengt Kriek de fascinerende wereld van Lovecraft en zijn eigen uitmuntende zwart-witte tekenwe
Titel
Het onzienbare en andere verhalen / H.P. Lovecraft ; bew. en geïllustr. door Erik Kriek
Auteur
Howard P. Lovecraft
Bewerker
Erik Kriek
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Oog & Blik, 2012
112 p. : ill., zw/w.
ISBN
9789054923459 (hardback)

Besprekingen

Erik Kriek is een veelgevraagd illustrator. Overal zie je zijn kenmerkende tekeningen, die opvallen door robuuste lijnvoering en fraai gebruik van licht en schaduw. Vooral in zwart-wit werkt zijn stijl goed, dus het komt mooi uit dat deze bijzonder stijlvol vormgegeven verstripping van vijf korte griezelverhalen van H.P. Lovecraft ook geen kleur bevat. Lovecrafts verhalen hebben een langzame opbouw en eindigen telkens met een sterke pointe. Daartussenin proberen personages zich te ontworstelen aan de doem die hen steeds steviger vastgrijpt. Krieks tekenstijl, die is geïnspireerd door Amerikaanse horrorcomics uit de jaren zestig (zoals uit de tijdschriften Eerie en Creepy) past perfect bij de duistere verhalen vol mutanten, monsters en ander engs. Met een voorwoord van Gerard Soeteman en nawoord van Milan Hulsing.

Over Howard P. Lovecraft

Howard Phillips Lovecraft (Providence (Rhode Island), 20 augustus 1890 – aldaar, 15 maart 1937) was een Amerikaanse fantasy- en horrorschrijver. Hij staat erom bekend dat hij zijn horrorverhalen in een sciencefictionachtig kader plaatste.

Lovecraft was tijdens zijn leven een vrij onbekende schrijver. Vrijwel al zijn verhalen werden gepubliceerd in pulpbladen als Weird Tales. Tijdens zijn leven werd hij niet veel gelezen, maar zijn werk bleek zeer invloedrijk bij latere schrijvers en fans van horrorverhalen. Onder anderen Stephen King, Bentley Little, Joe R. Lansdale, Alan Moore, Junji Ito, F. Paul Wilson, Brian Lumley en Neil Gaiman noemden Lovecrafts werk als behorende tot hun primaire inspiratiebronnen.

Biografie

Jonge jaren

Lovecraft werd geboren in het huis van zijn grootouders in Providence, Rhode Island als zoon van Winfield Scott Lovecraft, een handelsreiziger, en Sarah Susan…Lees verder op Wikipedia