Boek
Nederlands

Pim is groot

Ook verschenen als Zo groot

Ingrid Godon (auteur)

Pim is groot

Ook verschenen als Zo groot

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Pim is niet groot genoeg om bij de koekjestrommel te kunnen, maar samen met Lola lukt dat wel. Hardkartonnen prentenboekje met kleurige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Opgroeien
Titel
Pim is groot
Ook verschenen als
Zo groot
Auteur
Ingrid Godon
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2002
[10] p. : ill.
ISBN
9789025835774 (hardback)

Besprekingen

Pim vindt zichzelf al heel groot maar niet groot genoeg om bij de koekjestrommel in de kast te kunnen. Als hij z'n vriendinnetje Ida optilt, zijn ze samen wel groot genoeg. Hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken. Het formaat is handzaam voor intensief gebruik door de doelgroep, mede door de kartonnen bladzijden. De illustraties hebben dikke contouren en zijn ingekleurd in gemengde techniek. De achtergronden zijn effen en leiden niet af. Het verhaal wordt verteld in 1 à 2 regels tekst in korte zinnen, het plot is eenvoudig en geschikt voor heel jonge 'lezers'. Het begrip 'groot' wordt duidelijk uitgelegd, ook in verhouding tot andere zaken (even groot als) en vergrotende en overtreffende trap (groter, grootst). Eerder in de serie Leesleeuw uitgebracht als 'Zó groot'*; in dezelfde uitvoering verscheen 'Pim zoekt Lola'**.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties