Het goud van Tomás Vargas

Isabel Allende (auteur), Dieuwertje Blok (verteller)
Titel
Het goud van Tomás Vargas
Auteur
Isabel Allende
Verteller
Dieuwertje Blok 1957-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Cuentos de Eva Luna
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2008
8 cd's
Speelduur
ca. 10 uur
ISBN
9789047602941

Andere formaten:

Besprekingen

Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Dieuwertje Blok. Als een moderne Sheherazade vertelt Eva, die de gave van het woord bezit, 23 verhalen aan haar geliefde Rolf. De verhalen gaan over stormachtige liefdes en bruut geweld, met als kleurrijk decor het Caribische gebied en Zuid-Amerika. De vertellingen hebben een anekdotische of mythische inslag en zijn door het beeldrijke taalgebruik en de bijzonder levendige fantasie van de schrijfster heerlijk om naar te luisteren. Enkele teksten springen eruit vanwege hun gave structuur. Het laatste verhaal voert de luisteraar met een schok terug naar de werkelijkheid. Menigeen die destijds de beelden van de vulkaanuitbarsting in Columbia heeft gezien zal erdoor geraakt worden.

Over Isabel Allende

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lesekreis

Isabel Allende (Lima, Peru, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Allende is geboren in 1942. Haar vader, Tomás Allende, was een neef van Salvador Allende, president van Chili van 1970 tot 1973, en hij was diplomaat. Haar ouders scheidden in 1945. Haar moeder keerde terug naar Chili met haar drie kinderen. Vervolgens woonde het gezin van 1953 tot 1958 eerst in Bolivia en daarna in Libanon. Allende bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde het gezin terug naar Chili, waar zij de middelbare school afmaakte. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), de wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (VN). In 1962 trouwde ze met Fías en het jaar erna werd hun dochter Paula geboren. Allende verbleef geruime tijd in Eu…Lees verder op Wikipedia