Boek
Nederlands

Het oneindige plan

Isabel Allende (auteur)
+1
Het oneindige plan
×
Het oneindige plan Het oneindige plan

Het oneindige plan

Het leven van een Noord-Amerikaanse jongeman als zoon van een rondtrekkende predikant en later in een Mexicaans milieu in Los Angeles.
Titel
Het oneindige plan
Auteur
Isabel Allende
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
El plan infinito
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2005
418 p.
ISBN
90-284-2111-4

Andere talen:

Besprekingen

Deze vierde roman van Isabel Allende (1942) speelt zich niet af in Zuid-, maar in Noord-Amerika. Opnieuw toont zij zich een begaafd vertelster en weet zij in duizelingwekkende vaart verschillende levensverhalen dooreen te vlechten. Centraal staat het verhaal van Gregory Reeves, een emigrantenzoon die met een vrachtwagen door het westen trekt. 'Het oneindige plan' staat erop geschilderd, de zelfbedachte, wereldvreemde heilsleer die zijn vader predikt. Na diens dood belandt Gregory in Los Angeles, waar hij bevriend raakt met de familie Morales. Moeizaam vinden Gregory, zijn zus Judy en zijn vriendin Carmen Morales hun weg in deze tijd van hippies en anti-Vietnamdemonstraties. Gregory dreigt ten slotte ten onder te gaan in de chaos die zijn leven wordt na zijn terugkeer uit Vietnam. Op vaak ironische wijze beschrijft Allende de maatschappelijke tegenstellingen en stromingen waar de hoofdpersonages in terecht komen. Kleine druk.

Over Isabel Allende

CC BY 2.0 - Foto van/door paal / Paal Leveraas

Isabel Allende (Lima, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Isabel Allendes vader, Tomás Allende, een neef van Salvador Allende, was diplomaat. In 1945 scheidden haar ouders en keerde haar moeder terug naar Chili met haar drie kinderen. Van 1953 tot 1958 woonde zij eerst in Bolivia en vervolgens in Libanon. Zij bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde zij terug naar Chili en maakte er de middelbare school af. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de FAO, de Wereldvoedselorganisatie van de VN. In 1962 trouwde zij en het jaar erna werd haar dochter geboren. Allende verbleef geruime tijd in Europa, waar zij in Brussel en in Zwitserland woonde. In 1966 keerde ze terug naar Chili en werd haar zoon geboren.

Vanaf 1967 was Allende redactielid van het blad Paula en van 1973 …Lees verder op Wikipedia