Boek
Nederlands

De BSO

Isabelle de Ridder (auteur), Esther van den Berg (illustrator)
Als je ouders werken, kun je naar de bso. Dat is de opvang voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Lees wat kinderen daar allemaal doen. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
De BSO
Auteur
Isabelle de Ridder
Illustrator
Esther van den Berg 1982-
Taal
Nederlands
Uitgever
Groningen: Noordhoff Uitgevers, © 2017
24 p. : ill.
ISBN
9789001881535 (hardback)

Besprekingen

Als ouders werken, kunnen kinderen naar de bso. Wat doen ze daar, wat zijn de regels en hoe is het georganiseerd? Deze thema's komen aan bod in dit deel uit de serie 'De kijkdoos'*. Dit is een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Het onderwerp wordt ingeleid met een stripachtige dwarsdoorsnede in kleur van een bso, geschikt als kijk- en praatplaat. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woord…Lees verder

Over Isabelle de Ridder

Isabelle de Ridder (Delft, 31 maart 1972) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Biografie

Jeugd en studie

De Ridder werd geboren in Delft en verhuisde op haar vijfde naar Zoetermeer. Ze studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Utrecht en bezocht vervolgens de pabo waar zij een opleiding tot onderwijzeres volgde. Tijdens haar studie liep zij stage bij Uitgeverij Piramide.

Loopbaan

De Ridder was na haar studie's vijf jaar werkzaam als leerkracht aan de jenaplanschool De Oostpoort in Delft. Hierna werkte ze als educatief auteur voor onder andere CED-Groep, Stadsmuseum Zoetermeer, Codename Future en Uitgeverij Zwijsen.

De Ridder ging in 2012 fulltime aan de slag als kinderboekenschrijfster en schrijft boeken voor lesmateriaal. Daarnaast werkte zij ook in een kinderboekenwinkel en in de bibliotheek van Zoetermee…Lees verder op Wikipedia